Behandeling overmatig transpireren, vroeger en nu

De ontwikkelingen op het gebied van behandelingen tegen overmatig transpireren staan zeker niet stil! In 1920 werd de sympathectomy al geïntroduceerd als behandeling tegen zweten. De behandeling betrof een zenuwtak langs het ruggemerg. Hierdoor konden de hersenen geen signaal meer doorgeven om extra te gaan zweten aan bijvoorbeeld de handen.

Een soortgelijke behandeling wordt tegenwoordig nog steeds uitgevoerd. Middels een kijkoperatie vindt deze ingreep plaats. Door de operatie bestaat er altijd een bepaald risico met kans op complicaties.

Iontoforese werd voor het eerst in 1925 toegepast. Deze veilige techniek wordt nog steeds toegepast. Ook bij onze praktijk voor huidtherapie MediDerma. Deze behandeling is geschikt tegen zweethanden, zweetvoeten en kan ook worden toegepast bij overmatig transpireren onder de oksels.

Best bijzonder dat anti-zweet-behandelingen al zolang geleden in gang zijn gezet! Het is altijd een probleem geweest. Om het in historisch perspectief te zien, kun je het vergelijken met een andere belangrijke ontdekking: penicilline. Dit nu zeer welbekende antibioticum is in 1928 ontdekt.

miraDry is de huidige revolutionaire behandeling tegen okselzweet. In de Verenigde Staten is deze behandeling in 2011 geïntroduceerd. In Nederland wordt deze behandeling sinds februari 2014 aangeboden.

Tegenwoordig kan overmatige transpiratie onder de oksels (hyperhidrosis axxilaris) zonder chirurgisch ingrijpen middels 1 of 2 miraDry behandelingen permanent worden tegengegaan. Het resultaat is direct merkbaar na de behandeling. Wij hebben al diverse cliënten hiermee kunnen helpen. tot hun grote blijdschap, en die van ons 😉