De miraDry, een oplossing voor ongewenst okselhaar?

Dubbel tevreden, droge oksels en haarvrij met miraDry!

Enige tijd geleden ontvingen wij een cliënt  op de praktijk voor een dubbel consult, ze had namelijk last van overmatig zweten onder de oksels én ze wilde graag definitief van het okselhaar worden verlost. De betreffende dame was in de veronderstelling dat ze informatie zou krijgen over een combinatiebehandeling: de miraDry tegen okselzweet én de effectieve Thunder MT laserbehandeling van de oksels. In veel gevallen wordt na de miraDry-behandeling als bijverschijnsel haarafname gezien. Daarom werd de betreffende cliënt geadviseerd eerst het effect van de miraDry behandeling af te wachten en daarna te beslissen of laserontharing nodig zou zijn. Drie maanden na de tweede miraDry behandeling kwam mevrouw voor een nacontrole. De mevrouw bleek niet alleen zweetvrij te zijn maar ook vrijwel geheel haarvrij. Voorlopig heeft mevrouw geen laserbehandeling nodig en kan worden afgewacht of de haren definitief weg zullen blijven. De betreffende cliënt was zeer tevreden met het dubbele resultaat. Toch is het van belang hierbij te vermelden,  dat de mate van haarafname na de miraDry behandeling verschilt per persoon.

Laserontharing is niet effectief bij ongepigmenteerde haren

De energie van de laserstraal wordt alleen bij gepigmenteerde haren in warmte omgezet.  Zwarte okselharen kunnen succesvol worden behandeld,  lichtbruine okselharen  of blonde haren bevatten onvoldoende pigment om een goed behandelresultaat te verkrijgen. De miraDry maakt geen onderscheid, zowel gepigmenteerde als ongepigmenteerde harenkunnen na de behandeling permanent worden verwijderd. Dit betekent dat de miraDry een toegevoegde waarde heeft ten opzichte van de bestaande laserontharingstechnieken bij ongewenst okselhaar. Bij een effectieve laserontharing zijn gemiddeld 7 behandelingen nodig. De haarzakjes kunnen alleen met haren in de actieve groeifase worden behandeld.  Met de miraDry-techniek kunnen vermoedelijk ook de haarfollikels in andere groeifasen effectief worden behandeld. Dit verklaart dat men na 1 of 2 miraDry behandelingen een sterke haarafname kan bereiken. Het is aangetoond dat de beharing minimaal 12 maanden wegblijft, dit is voorwaarde om te kunnen spreken over een permanent behandelresultaat.

miraDry verder in ontwikkeling

Ondanks de voordelen van miraDry wordt deze behandeling op dit moment in Nederland niet ingezet om haren permanent te verwijderen, de haarafname wordt gezien als een eventuele positieve bijkomstigheid bij behandeling van overmatig okselzweet, maar is niet het hoofddoel van de behandeling. Permanent ontharen van de oksels is volgens een vergelijkbare miraDry procedure in Amerika in ontwikkeling. Interessant om te volgen!