Okselzweetbehandeling voor de donkere huid

Is miraDry geschikt voor de donkere huid? Jazeker! Lees hier over het verschil tussen miraDry en de laserbehandeling tegen overmatig zweten.

miraDry ook geschikt bij de donkere huid

Lasertherapie, zoals laserontharen, is in het algemeen meer risicovol bij donkere huidtypes in vergelijking met lichte huidtypes. De kans op huidverbranding is groter. Hoe komt dit? De laserstraal geeft meer warmte af aan donkere dan aan lichte kleuren. Vergelijk het met de zon. In warme landen worden de huizen vaker wit geschilderd, de zonnestralen worden weerkaatst waardoor het huis koeler blijft dan bij donkere huizen.

MiraDry is geen lasertechniek

Vanwege de risico’s met laser bij de donkere huid, vraagt men zich vaak af of dit ook het geval is bij de miraDry behandeling. Dit is gelukkig niet het geval. De miraDry is geen laserbehandeling maar een techniek zoals bij gebruik van een magnetron. Door middel van electromagnetische straling worden de zweetklieren opgewarmd. Bij de donkere huidskleur wordt deze warmte-afgifte niet nadelig beïnvloed. Dit betekent dat de miraDry behandeling bij alle huidtypes even veilig en effectief kan worden toegepast.

Gratis consult

Het consult is kosteloos en geheel vrijblijvend. Bel voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek naar het centrale telefoonnummer: 0299-436734.